Het gevoel van vliegen, vrijheid en teamverband krijg je bij Gym & Jump. Meisjes vanaf 11 jaar zijn bij deze groep van harte welkom. Je hebt de leeftijd dat je gym niet echt stoer meer vindt maar wil toch graag actief bezig zijn. Vandaar dat we de Springgroep en de gymlessen hebben samengevoegd en we er een Gym & Jump van hebben gemaakt. Jij komt toch ook? Iedere woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur.

Maak een mooie, leuke vakantiefoto waarin je kunt zien dat je bij WIK gymt.

Voor de meest orginele foto hebben we een prijs.

Klik op de foto of kijk in de Nieuwsbrief voor het hele stukje.

Veel succes.

Kom jij ons team versterken?

Klik op deze link

REGIO • Begin dit jaar hebben alle verenigingen en stichtingen uit het werkgebied van Rabobank Lek en Merwede de mogelijkheid gehad om zich bij te laten praten over de nieuwe sponsorvisie van Rabobank. Naast het Coöperatiefonds en de mogelijkheid om mee te doen aan Rabo ClubSupport introduceerde Rabobank Lek en Merwede Verenigingsondersteuning.

 

Dit traject is deze week van start gegaan. Evenals de inschrijfperiode (tot en met 27 september) voor de stemactie Rabo ClubSupport voor verenigingen en stichtingen die klant zijn bij Rabobank via www.rabo-clubsupport.nl.

Verenigingen helpen
‘De tijd dat je een vereniging geld geeft in ruil voor reclameborden is voorbij. Liever helpen we als Rabobank een vereniging op een meer duurzame en structurele manier met het realiseren van haar ambities’, aldus Roelf Polman van Rabobank. ‘Per club kunnen die ambities heel divers zijn; van het concretiseren van duurzaamheidsambities tot het helpen bij de oprichting van een verzelfstandigde organisatie. En van het goed inrichten van het bestuur tot het professionaliseren van de marketing en PR.’

Voor dit soort ambities biedt Rabobank het begeleidingstraject Verenigingsondersteuning aan om clubs sterker te maken. Dit doen zij samen met landelijke partijen zoals NOC*NSF, LKCA en Kunstbende.

Mensen verbinden
‘Samen realiseren verenigingen en stichtingen talloze mooie initiatieven voor de samenleving en de mensen die daar actief zijn. Met Verenigingsondersteuning probeert Rabobank deze initiatieven naar een hoger plan te tillen. In totaal pitchen zes stichtingen en vereniging hun ambities. Alle pitches zijn door Rabobank kritisch beoordeeld waarna uiteindelijk aan alle clubs een begeleidingstraject is aan geboden.

Deelnemende clubs uit de regio zijn: Badmintonclub Vianen, Goed gezien-Goed bekeken Nieuwpoort, Gymnastiekvereniging Willen Is Kunnen Groot-Ammers, Historische Kring Nieuwpoort, SC Everstein Everdingen en Vrienden van Zwembad de Dompelaar Groot-Ammers. Met deze zes clubs werden op 6 september de contracten getekend tijdens de online kick-off van het traject.

‘Clubs herkennen veel problematiek bij elkaar en vinden het fijn om hier met elkaar over te sparren, vertelt Polman, directeur van de Coöperatieve Rabobank. ‘Het traject is nu officieel gestart en we hebben er als Rabobank vertrouwen in dat er hele mooie dingen gaan ontstaan’.

Lisanne Liefhebber heeft in een raar jaar waarin er wel/geen lessen werden gegeven het toch gepresteerd haar diploma KSS Niveau 1 te halen. Selectie leidster Irene heeft Lisanne daarin begeleid en overhandigde vol trots haar diploma. Lisanne wil heel graag verder en zal zodra het kan starten voor niveau 2.

Wil jij sturing geven aan een vereniging waar plezier in bewegen voorop staat?

Gymvereniging W.I.K. Groot-Ammers zoekt per direct een voorzitter en penningmeester.

De vereniging bestaat al vanaf 1945 en heeft ongeveer 200 leden. We geven gym- en beweeglessen aan alle leeftijden, van kleuters tot volwassenen. Het huidige bestuur is een gedreven team wat op dit moment uit 4 bestuursleden bestaat.

 

De voorzitter en de penningmeester vormen samen met de secretaris het Dagelijks Bestuur.

Hieronder een indicatie van de taken die bij deze bestuurstaken horen.

De voorzitter is verantwoordelijk voor de algemene leiding aan de vereniging en vertegenwoordigd de vereniging naar buiten (woordvoerder), bepaald de visie, zorgt voor een goede taakverdeling, stimuleert, bemiddelt en houdt toezicht op taken.

De penningmeester beheert de financiën, stelt de begroting op en adviseert.

 

Wij zijn op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij de vereniging en die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en actieve leden verder vorm wil geven aan de ambities en de toekomst van WIK.

 

Het bestuur komt eens per maand bij elkaar om te overleggen, 2 uurtjes op een avond. Daarnaast kunnen de meeste taken vanuit huis worden gedaan op een moment dat het voor jou uitkomt!

Soort dienstverband: Vrijwilligerswerk

 

Wat bieden wij?

Een leuke, gezellige vereniging waarin je samenwerkt met andere betrokken en enthousiaste mensen en meehelpt om sporten mogelijk te maken voor jong en oud.

 

Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@wik-gym.nl t.a.v. het bestuur.

Klik hier voor onze Jubileum Nieuwsbrief

Ons protocol kunt u hier lezen.

Hou je aan de regels!!!

Dit jaar zou het weer een jubileum worden.

Helaas, Corona gooide roet in het eten, maar.....

Volgend jaar gaan we het GROOTS vieren.

75 + 1

De uitslag is bekend!!

€ 1311,70

Wat een fantastisch bedrag is er bij elkaar aan lege flessen ingeleverd.

Hartelijk dank aan iedereen die het ons heeft gegund!!

Volgend jaar gaan we een mooi Jubileum neerzetten.

Wil jij sturing geven aan een vereniging waar plezier in bewegen voorop staat?
Gymvereniging WIK zoekt per direct een nieuwe voorzitter.
WIK bestaat al vanaf 1945, en we geven gym en beweeglessen aan alle leeftijden, van kleuters tot volwassenen.

De vereniging heeft ruim 200 leden.

Wij zijn op zoek naar een voorzitter die zich betrokken voelt bij de vereniging en die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en actieve leden verder vorm wil geven aan de ambities en de toekomst van WIK.
Als voorzitter ben jij de motivator en geef je leiding aan het bestuur en de Algemene Leden Vergadering. Daarnaast kan je als vertegenwoordiger optreden bij bijeenkomsten of evenementen. Uiteraard word je goed ingewerkt, zodat je met veel vertrouwen en enthousiasme aan de slag kan.

Wat zijn de ideale eigenschappen van de voorzitter?
- Kan weloverwogen beslissingen nemen
- Kan zichzelf goed verwoorden en durft kritisch te zijn
- Goede communicatieve vaardigheden
- Is een natuurlijke autoriteit en kan leidinggeven aan het bestuur
- De voorzitter interesseert zich voor de gym en beweegsport en denkt na over visie en toekomst van onze vereniging

Belasting: 
- ± 3 uur in de week
- Het bestuur vergadert ± 8 x per jaar

Soort dienstverband: Vrijwilligerswerk

Beste leden/supporters van WIK,

Klik hier en Sponsor op deze manier gratis de club.

Bij iedere aankoop gaat een bepaald persentage naar de WIK.

Snel verdiend toch?

Alvast bedankt namens het Bestuur van WIK
 

De notulen van de algemene Ledenvergadering is hier te lezen.

Stichting AVG voor Verenigingen heeft verklaart dat G.V. 'Willen is Kunnen' het AVG-programma heeft doorlopen en dat G.V. 'Willen is Kunnen' zelf verklaart dat ze de inspanningen heeft verricht zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Met het doorlopen van het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen heeft G.V. 'Willen is Kunnen' kennis over de materie, die door de AVG wordt geraakt, ontvangen en heeft men zelf verklaard naar eer en geweten aan de wet te voldoen.

Meer informatie over privacy en de nieuwe privacy verklaring van W.I.K. te ontsluiten via deze pagina.

Privacy verklaring

Of het nu gebeurt via elektronisch bankieren, online winkelen, sociale media of de elektronische belastingaangifte, we delen steeds vaker persoonsgegevens. De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU helpt individuen zeggenschap houden over deze informatie door middel van een aantal belangrijke rechten die het individu in staat stelt om zichtzelf beter te beschermen. 

Om aan de wet te voldoen heeft onze vereniging een privacybeleid en informeren we de mensen, van wie we de persoonsgegevens hebben opgeslagen, goed over hun rechten. Dit doen we met de privacy verklaring van onze vereniging, zodat iedereen op de hoogte kan zijn van rechten zoals: 

 • inzagerecht;
 • recht op rectificatie;
 • recht op vergetelheid;
 • recht op beperking van verwerking;
 • kennisgevingsplicht;
 • recht op overdraagbaarheid van gegevens;
 • recht van bezwaar.

We hebben het lesrooster weer rond. Helaas voor sommigen misschien wat moeten schuiven maar we hopen natuurlijk dat iedereen zijn plekje weer weet te vinden. Kijk bij de groepen in de rechter kolom voor de dagen en tijden.

We wensen iedereen weer heel veel sportplezier !!

Het was zweten van de spanning, zweten van de warmte maar het was vooral een hele leuke avond. Iedereen deed ontzettend zijn best en heel veel moois gezien. Er was 1 meisje die de avond het meest netjes werkte en de Bram Blonk Bokaal mee naar huis mocht nemen en dat was Indy Ansink, GEFELICITEERD !!

Alweer een paar weekjes geleden dat we meededen met de optocht, maar wat was het leuk. Ook de kinderen hebben genoten. Bedankt iedereen die ons geholpen heeft.

Iedereen bedankt die een stem aan ons heeft gegeven.

We hebben een prachtig bedrag opgehaald van € 329,00

De AED hangt in het EHBO ruimte van de Reiger !!

We hopen hem natuurlijk niet nodig te hebben !!

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Dit jaar willen wij als Gymnastiekvereniging WIK ook graag meedoen om het toestelhok eens grondig aan te pakken. Er zal wat gemaakt, verhangen, gerepareerd of verplaatst moeten worden. Inmiddels hebben we wat vrijwilligers uitgenodigd om te komen helpen, maar schroom niet en kom gerust even kijken.

Ook de gemeente komt langs om te zien wat we er allemaal van maken. Het wordt vast een leuke gezellige middag.

Zaterdag 10 maart, 13:00 uur in de Reiger !!

We hebben er zin in.

Binnen onze vereniging hebben zich 2 sponsors aangemeld die een bedrag willen inbrengen om de selectiemeisjes die meeturnen met de wedstrijden in nieuwe wedstrijdpakjes te steken. Dit is geweldig nieuws omdat het voor de vereniging een hele uitgave zou zijn en anders moesten de meisjes zelf een pakje aanschaffen wat de nodige consequenties met zich mee zou brengen. We zijn hier echt ontzettend blij mee en danken deze sponsors van harte, die liever anoniem willen blijven.

Uitnodiging Sinter Kerst & Nieuw Demo vrijdag 8 december van 18:30 uur tot 20:30 uur

Hoi allemaal!!

Misschien heb je er in de les al over gehoord, de Sinter Kerst & Nieuw Demo.

Jullie zijn na de zomervakantie alweer een aantal maanden aan het sporten en hebben al veel geleerd. En daar zijn jullie natuurlijk enorm trots op en daarom mogen jullie dit op 8 december laten zien!

En met de feestdagen in het verschiet een mooi moment om 2017 gezellig met elkaar af te sluiten! [Afbeeldingsresultaat voor afbeelding nieuwjaar]

Wat is de bedoeling?

Op de kleintjes na zullen alle jeugdgroepen laten zien wat er de afgelopen maanden geleerd is. Superleuk om al onze turnsters, de springgroep, de dansgroepen en de freerunners in actie te zien.

Praktische info

Gezien de beperkte ruimte mogen er vanuit ieder gezin max. 2 personen komen kijken;
Vanaf 18:15 uur begint de inloop voor zowel de kinderen als de gasten, waarna de demo om 18:30 uur begint;
De normale freerunles van 16:30 uur tot 17:30 uur gaat op 8 december niet door, hiervoor in de plaats dus deze demo;
De selectiemeiden worden om 16:30 uur verwacht, zodat zij i.v.m. een wedstrijd de volgende dag nog een verkorte training hebben én mee kunnen helpen met opbouwen. Zorg dan ook dat je wat te eten bij je hebt voor tussendoor;
Alle kinderen die meedoen krijgen aan het einde drinken en wat lekkers;
Voor alle belangstellenden is de kantine geopend en kan koffie/thee en fris gekocht worden tegen het gereduceerde tarief van € 1,50;
Alle overige informatie, zoals wat je aan moet, evt. mee moet nemen, horen jullie allemaal in je eigen les.

Wij hopen dat jullie er zin in hebben!!!

Nu de feestdagen er weer aankomen en online bestellingen gedaan gaan worden kunt u ons helpen door dit te doen via Sponsorkliks.

Het kost u niets maar de vereniging ontvangt bij iedere besteding een aantal % van de aankopen.

Hoe het werkt? U klikt op onderstaande link en komt dan al automatisch op de WIK-site van Sponsorkliks. U zoekt hier uw winkel waar u wilt bestellen en alles werkt precies hetzelfde als anders. U merkt er niets van dat het via Sponsorkliks gaat.

Snel verdiend toch?

Klik hier op Sponsorkliks

Vanavond gaan we de speculaas weer inpakken bij Speciaalbakkerij van de Grijn.

Vanaf morgen / dinsdag gaan we de speculaas weer meegeven aan de leden om ze huis aan huis te verkopen.

We hopen op net zon geweldig succes als vorig jaar!!

Alle kleine dansers/danseresjes OPGELET! Dit seizoen starten we met een dansgroep 5+ Jump&Dance, waarin spelende wijze verschillende dansstijlen worden aangeleerd ����

Dus bent u/of weet u iemand die dit super tof zou vinden kom op maandag 4 september om 18:00h Sporthal de Reiger bij de start van dit nieuwe seizoen!

Bent u/ of weet u iemand die ouder dan 9+ is, NIET getreurd... naast lessen voor startende dansers bieden wij lessen aan voor 9+ leerlingen - Move2Dance: starttijd 18:30h op maandag 4 september.

Deze 2 groepen vallen met hun nieuwe namen nog wel onder de noemer Streetdance.

Vanavond 2 september hebben wij Thelma Stigter van Ravelijn Speltherapie in het 
zonnetje gezet. Zij heeft voor de assistentes van onze vereniging shirts 
gesponsord die de meiden tijdens de lessen dragen zodat ze herkenbaar 
zijn voor zowel de ouders als de kinderen. Totaal heeft ze 12 shirts 
gesponsord. Op de voorzijde haar logo, op de mouw het logo van onze 
vereniging en op de rug het woord 'assistent'. Bijgaand een foto 
hiervan. Op de foto een aantal van onze assistentes, rechts Thelma 
Stigter en links voorzitter Peter Kwakernaak.

Wij bedanken Thelma nogmaals hartelijk voor deze mooie shirts.

Hier komen de uitslagen van de verschillende wedstijden te staan

Bij Gymnastiekvereniging WIK in Groot-Ammers is het sportaanbod vanaf maart 2017 uitgebreid met ‘Sport op maat’. De les is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar die niet vanzelfsprekend deel kunnen nemen aan de reguliere sportlessen maar het wel erg leuk vinden om sportief bezig te zijn. Hierbij kan men denken aan kinderen met:

 • (Ontwikkelings-)stoornissen: Autisme spectrum stoornis, syndroom van down, leerstoornissen, angststoornissen, ADHD, CD, DCD, depressie etc.
 • Gedragsproblematiek
 • Overgewicht
 • Een motorische achterstand
 • Een licht verstandelijke beperking (IQ >80)
 • Een gebrek aan sociale vaardigheden en weerbaarheid of kinderen die gepest worden.

Het bewegingsaanbod betreft een breed scala aan activiteiten en is niet alleen gericht op gymnastiekonderdelen. In de lessen wordt door middel van verschillende oefeningen en spellen onder andere gewerkt aan motorische en sociale vaardigheden om de zelfredzaamheid van kinderen te vergroten. Maatwerk staat centraal binnen de lessen. Er zal rekening worden gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van het individuele kind. In kleine groepen van maximaal 10 kinderen wordt gewerkt aan thema’s zoals samenwerken, grenzen stellen of winnen en verliezen.

De lessen zullen iedere maandag worden gegeven in sporthal de Reiger van 16:15 - 17:00. Uitzonderingen hierop zijn de vakanties zoals aangegeven op de website.

Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden voor de les kunt u mailen naar wiksportopmaat@hotmail.com. Na aanmelding volgt een telefonische intake waarin een aantal vragen wordt gesteld met betrekking tot uw zoon of dochter.

Trainster

Mijn naam is Eva Bakker. In mijn 3e levensjaar ben ik begonnen met gymmen bij SNA in Bleskensgraaf, waar ik vervolgens in de selectie mee mocht turnen. Toen ik stopte met turnen, ben ik begonnen met assisteren om later zelf mijn diploma als ‘Gymastiek leidster’ te halen. Sinds 2012 geef ik met heel veel plezier les aan de selectieturnsters bij WIK.

In 2015 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Erasmus universiteit in Rotterdam.

Tijdens mijn opleiding kwam ik er steeds meer achter wat de voordelen van sport kunnen zijn voor kinderen. Het leek me dan ook geweldig om mijn twee passies te combineren: sport en de ontwikkeling van kinderen.  

 

http://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/algemeen/127425/eva-bakker-uit-bleskensgraaf-wil-alle-kinderen-laten-sporten?redir

Wik Kamp

Hierbij wil ik jullie laten weten dat ook onze jeugdleden druk zijn geweest. Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we het seizoen afgesloten met een kamp. 

Het thema van het kamp was WIK-Olympics. De kinderen werden uitgedaagd zoveel mogelijk sporten tijdens een sportmarathon te beoefenen. Hiervoor zijn alle kinderen van te voren op pad gegaan om zich te laten sponsoren voor deze marathon met als doel sparen voor een nieuwe tumblingbaan. Misschien zijn ze ook wel bij jullie aan de deur geweest.

Daarna met elkaar slapen in De Reiger en de volgende dag opnieuw een ochtend van sport en spel.

Het resultaat van deze clubactie is fantastisch en heeft ruim 2000 euro opgebracht. Voor we een nieuwe tumblingbaan hebben zijn er nog wel wat clubacties nodig, maar dit mooie begin is er alvast.

Hoera! Tamara van Luik heeft haar diploma behaald als Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2
Na vijf zaterdagmiddagen met theorie- en praktijklessen en tussendoor oefenopdrachten bij onze vereniging,  heeft Tamara afgelopen zaterdag haar diploma behaald. Naast niveau 1, heeft ze nu ook niveau 2 in de pocket.
De lessen werden verzorgd in Hardinxveld Giessendam door twee ervaren trainers van de KNGU en er deden ongeveer twintig cursisten mee uit heel de regio vanuit diverse verenigingen. Het theorie gedeelte was vorige week al afgerond, het laatste onderdeel was het praktijkexamen. Hiervoor moesten alle cursisten twee jeugdleden van de eigen vereniging meenemen. Ciarah Peppelaar en Mila van Opheusden zijn met Tamara mee geweest en hebben enthousiast deelgenomen aan de les die hen werd aangeboden. Met een diploma voor Tamara als mooi resultaat!

Gisteren tijdens de Clubkampioenschappen veel mooie oefeningen gezien. Wij zijn trots op al onze turnsters!

Met trots kunnen we ons nieuwe logo introduceren.

Blauw is de kleur die we als vereniging al jaren aanhouden, het schild van Groot-Ammers als ondergrond 
en de lus staat voor de beweging en dynamiek binnen onze vereniging en de gymsport.

Dit mooie logo is ontworpen door Julian. We bedankten hem met een heerlijk stuk chocolade met ons logo erop. Gemaakt door Olala Chocola.

Na wat vragen van meiden die heel graag willen turnen maar selectie-af zijn en voor wie de groep 7+ uitgegroeid zijn gaan we de drempel iets verlagen.

Ben je 16 jaar of ouder? en wil je graag turnen, kom dan op vrijdag naar de Reiger van 20:30 tot 21:30. We zien je graag.

Soms dienen er materialen gemaakt te worden  voor de selectie (denk aan handstandblokjes) of zijn er kleine reparaties aan de toestellen uit te voeren. Ook de berging van dit kleinmateriaal verdient onze dringende aandacht. De gymnastiek vereniging heeft de beschikking over een tweetal kasten in de sporthal die opgeknapt moeten worden. Ook hoezen voor om de matrassen kunnen zelfgemaakt worden. Kortom: Onze vereniging is opzoek naar personen die handig zijn met zaag, beitel en hamer, met de naaimachine of kennis hebben van hout en/of metaalbewerking.

Afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid tijd wordt een bijpassende ‘klus’ gezocht.

Het penningmeesterschap wordt momenteel bekleed door het Bestuurslid Jacqueline Mouthaan. Het omvat de debiteuren- en crediteurenadministratie, de projektadministratie (bv jubileumvoorstelling) en de jaarrekening/begroting (als basis voor subsidieaanvragen e.d.) Graag zou zij deze taak overgeven aan iemand die (meer) affiniteit heeft met Financiën, kennis heeft van Excel en wekelijks gemiddeld 1 uur per week bereid is de administratie bij te houden. Deze taak kan zowel als bestuursfunctie of als vrijwilligerstaak worden uitgeoefend.
De functie is ook vermeld op de vrijwilligersbank van de gemeente Molenwaard

Wik-gym beschikt over een enorme diversiteit aan vrijwilligerstaken/activiteiten, variërend van lidmaatschap van de activiteitencommissie, vaste of oproepkrachten voor en na wedstrijden, voorstellingen, jubileumcommissie, coördinator assistenten.
Graag zouden wij ons als vereniging ondersteund zien in deze werkzaamheden. Gezamenlijk met de leiding en het bestuur (verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid binnen W.I.K.) kunnen we uitzoeken welke werkzaamheden het beste passend zijn bij uw achtergrond, kennis, kunde en ervaring, ambitie, beschikbare tijd  en uren. Maar het begint bij het feit dat u kenbaar maakt bij een van de bovengenoemde mensen (leiding of bestuur) dat u geïnteresseerd bent of bereid bent mee te doen.

Gymnastiekvereniging W.I.K. is op zoek naar iemand die communicatief sterk is, makkelijk verbindingen weet te leggen met mensen, organisaties en bedrijven, verkooptechnieken beheerst en affiniteit heeft met sport en bewegen, bij voorkeur met Gymnastiek/W.I.K. Iemand met een breed netwerk binnen ondernemend Groot-Ammers/Molenwaard of bereid is dit op te bouwen, verdient de voorkeur. Geschat wordt dat iemand gemiddeld 2 uur in de week schriftelijk, mondeling, telefonisch, via social media actief bezig is met deze taak.

Daar waar mogelijk zien wij deze vrijwilligersfunctie gecombineerd worden met de werving van ‘permanente’ sponsors voor de gymnastiekvereniging.

Ook staat deze taak gemeld op de vrijwilligersbank.

Mede mogelijk gemaakt door: