Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect. Kleuters (4 t/m 6 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders. 
Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind testimuleren steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitgegaan van de belevingswereld van het kind, door bijvoorbeeld iets aan te bieden m.b.v. een prentenboek of een beer.

Hoe ziet een kleutergymles er dan uit? Er wordt in de les een vierdeling gemaakt: 
Inleiding: dit kan zijn een actief spel of bewegen op muziek. 
Hanteermateriaal: de kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels, ringen, blokken, pittenzakjes enzovoort. Ook krijgen zij gerichte opdrachten. 
Toestelkern: er staan een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen,

klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen. 

Slot: afhankelijk van de inleiding wordt hier een dansje op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel).
Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is er voor ALLE kleuters. 

Rooster

Vrijdag
16:30 - 17:30 / Alissa van Luik

Mede mogelijk gemaakt door: